SK3SN / Westra Gästrike Sändare Amatörer

Summering 2016 och visioner för 2017

Lämna en kommentar

Nu när slutet är nära på 2016 kan vi blicka tillbaka och minnas många projekt som har blivit klara, misslyckanden som bytts mot framgångar och nya vänskaper som etablerats. Det är i korta drag en beskrivning över årets händelser som nu snart är slut.

En hel del överblivet har och kommer skrotas. Framtiden har inte plats för föråldrad eller sliten utrustning. Det är dags att se framåt. Det är där vi vill uppmana skrotsamlande amatörer landet över att se över vad det egentligen är som sparats på i alla år. Kommer det användas? Finns verkligen någon nytta kvar med prylarna? Kan det vara så att det är överflödigt nu när tekniken faktiskt har tagit ett ganska rejält kliv framåt? Sälj eller återvinn vid tveksamhet!

Det finns åtskilliga repeatrar som inte ens anslutits till internet som snurrar ute i våra marker. Det är dags att tänka framåt, anamma nutiden och framtidens behov.

Till nästa år så är två större projekt att vänta. En hotspot med multi-mode och multi-band  står i labbet och vill komma ut på banden så snart den är redo. En repeater med samma funktionalitet är pågång likaså. Kanske kommer nya QTH att dyka upp.

Vår feild-day i år fick problem med väder, sen bokning och högt tryck på Åland. Med lite tur får vi vettiga stugor på OH0 i år och då ses vi åter under några glada dagar med pile-ups, grillning och kanske en sväng i bastun för att fira de senaste QSO i loggen. Var redo när SM3HJN/Ecke skickar sin intressekoll så bokningen kan göras så snart som möjligt.

Vidare är det en hel del aktivitet på DSTAR och fler och fler kommer igång med prylarna. Det är inte utan att vi blir glada då fler faktiskt får en konkret erfarenhet av systemet, hur det fungerar, dess styrkor och brister. Det är alltid bättre med bred kunskap än ett dunkel av missförstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s