SK3SN / Westra Gästrike Sändare Amatörer

Kenwood gör DSTAR rig, repeatern får nytt hus

Lämna en kommentar

Nyligen har Dayton Hamvention haft årets presentationer, marknad och tillhörande produktlanseringar. Det är i lanserings-biten jag tidigare inte tittat tillräckligt noga för att upptäcka att Kenwood faktiskt har lanserat Kenwood TH-D74 med DSTAR, som dessutom ser riktigt trevlig ut.

US-versionen är en tre-bandare som har 144MHz/220MHz/440MHz. EU-versionen blir likadan med undantag för 220MHz. Själv tycker jag att det känns tråkigt att inte Icom tagit APRS på allvar och inkuderat den funktionaliteten i sina DSTAR terminaler. Det har nu Kenwood anammat och dessutom är det standard usb-kabel för programmering och gratis mjukvara. Något som många andra tillverkare inte skäms att ta en tusing extra för med specialkablar.

Vidare är planeringen i full gång för att knuffa upp ett nytt rack för repeatern i Sandviken. Den vill flytta ur det föråldrade skåpet och nu få en stilig temperaturkontrollerad miljö som kan husera fler repeatrar vid behov. Beräkningen är att 18-20HE ska finnas ledigt och feedrar ska finnas klar till nästa sommar.

Väl mött och hoppas vi hörs på DCS010 B eller TG2403.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s