SK3SN / Westra Gästrike Sändare Amatörer

Vad händer på DV 2016 ?

Lämna en kommentar

Efter lite forskande och planerande för total ombyggnad och en rejäl uppfräschning på repeaterfronten så har vi förstått att det är mer tryck på DSTAR än tidigare då DMR och FUSION har tappat en hel del anhängare. Det märks framförallt på dx-radio marknad där riggarna går relativt snabbt.

För de som funderar varför man ska köpa det ena eller det andra så finns en mycket bra video från Amateur Radio Video News avsnitt HRN248. Videon visar de alla olika systemen och förklarar nackdelar, fördelar och hur hårdvara, mjukvara och handhavandet fungerar på de olika systemen. Bland annat P25, NXDN, DSTAR, DMR, Fusion med fler.

På lokal front kommer det ske ändringar så snart sommaren är i rullning så vi kan lyfta ner och skrota det som vi inte längre vill ha kvar i anläggningarna vi disponerar. Till det hoppas vi komplettera med något nytt. Vad det blir får tiden utvisa. Till nästa gång hoppas vi att vi ska kunna få ut fler riggar till klubbmedlemmarna att provköra med och avgöra om de tycker det verkar intressant. Många system kräver att man investerar ganska aggressivt för att kunna utvärdera om det man precis köpt är något man ens vill använda. Det vill vi självklart ändra på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s