SK3SN / Westra Gästrike Sändare Amatörer

Uppdatering från årsmötet och FR24

Lämna en kommentar

Efter årsmötet så fick SA3CFY/Ulf möjligheten att dela med sig av sina DSTAR-kunskaper och avslutade med en kort handpåläggning. Det är inte svårt att imponera med de fina funktionerna som finns för DSTAR men det är inte alltid lätt att förstå hur tekniken fungerar. Det både har och kommer skrämma många nya användare. Därför tror vi att fler möten och informationsträffar där alla är välkomna att delta och ta med idéer hem.

Utveckling och labbande är huvudsyftet med amatörradiohobbyn och man bör således inte vara rädd att misslyckas ett par gånger för att nå framgång.

När det kommer till repeater och infrastruktur så har AMPR växt rejält och vi är mycket glada över att det ser ut att ta form till årsmötet med presentationer och ny funktionalitet. Det vi nu söker efter är ett rackskåp på 18U eller mer för att montera repeatern i. Vi har fått ett eget rum för förvaring och larm. Potentiellt kommer en batteribackup byggas och därmed även säkra den ack så viktiga nödkommunikationen på siten. Flightradar24-mottagaren kommer åter igen kopplas in för att utäka täckningsområdet för flygtrafiken över mittsverige. Mottagaren kommer åter igen vara benämnd F-ESSA5 och kommer från BMA TWR.

Avslutningsvis har vi glädjen att, ryktesvägen höra att FRO i Gävle potentiellt planerar att köra igång på DMR med Hytera’s terminaler vilket vi självklart välkomnar med glädje. Radio i FRO är något av den största byggsten som verksamheten bygger på, men tyvärr saknats under flera år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s